And in the end, the love you take is equal to the love you make.

13 oktober 2020

Op dit moment houden wij en onze collega’s onze adem letterlijk en figuurlijk in voor wat er komen gaat vanavond. Wij hopen vurig dat hotels, restaurants en cafés in welke vorm dan ook open kunnen blijven. IJdele hoop misschien, maar toch.

Wat er ook gebeurt, waar wij ons aan vast zullen gaan houden is het volgende goede nieuws. In de afgelopen maanden hebben wij gezien dat de overgrote meerderheid van onze (dagelijks zo’n 100) hotelgasten op een intelligente, relaxte en redelijke manier omgaat met de huidige situatie. En bovendien al samenwerkend met andere gasten & onze collega’s van hun verblijf in ons hotel een onvergetelijk mooie herinnering maakt. Een kleine minderheid van onze gasten is kritisch op onze bedrijfsvoering of op genomen maatregelen, maar reikt ons goede en creatieve ideeën aan voor kleine of grote verbeteringen. Zodra we de aangereikte tips van die mensen in de praktijk hebben gebracht, zijn het ambassadeurs voor het leven. De kleinste minderheid wordt gevormd door de mensen die tijdens hun verblijf hun hakken in het zand zetten, tekeer gaan tegen ons en onze collega’s en al hun ongenoegens achteraf, na soms tal van dreigementen, met het cijfer 1.0 nog eens fijntjes op een reviewplatform herbevestigen. Zelf toveren ze echter geen enkele oplossing of medewerking uit hun zwartomrande hoge hoed.

Het gevaar bestaat om in de val trappen van dat wat ‘negativity bias’ wordt genoemd: een klacht komt 10x zo hard binnen als een compliment en daar gaat dan ook al je aandacht naar uit. Daarom willen wij vooral aandacht blijven geven aan de mensen die #welmeedoen. Simpelweg omdat wij het voor de spirit in onze dagelijkse praktijk van juist die, dus gelukkig heel grote groep, mensen moeten hebben. Zeker in deze situatie. Op de eerste terrasdag van het jaar (waar we ons al vaak al klunend doorheen geploeterd hebben, want toch verrast door pardoes mooi weer) zeggen we altijd tegen elkaar “ook aan deze dag komt een eind”. This too shall pass. Wij hebben door de steun en medewerking die we van het overgrote deel van de gasten ervaren hebben in de afgelopen maanden, een diep geloof in betere tijden. Die we kunnen realiseren als we met z’n allen bereid zijn tot samenwerking, een beetje geven en een beetje nemen. “And in the end, the love you take is equal to the love you make” (The Beatles).

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *