Hotel De Wilmersberg in De Lutte - Twente

Boudewijn en ik leerden elkaar kennen toen we studeerden in Groningen. Na onze studie verhuisden we naar Amsterdam, waar ik voor Amnesty International en War Child werkte en Boudewijn voor verschillende parken van Centerparcs. In 2010 namen wij een sabbatical en maakten wij een lange reis met onze kinderen. Daar bezochten wij veel bijzondere hotels, vooral met passie en liefde gerunde familiehotels. Toen wij middenin in de rijstvelden in Bali zaten, zeiden we tegen elkaar: ‘Zo’n plek moet er toch ook in Nederland te vinden zijn?‘. Voor onze reis hadden we bijna een prachtig oud hotel in Friesland gekocht. Door onze reis kreeg de droom om gezamenlijk leiding te geven aan een mooi en groot hotel in het groen of aan de zee opnieuw een impuls. Een half jaar na onze reis vonden we die prachtige plek, in de schitterende natuur van Twente. De Wilmersberg, gelegen op 14 hectare landgoed, is in eigendom van Ferdinand Fransen, de oprichter van Arke Reizen.

Na de Eerste Wereldoorlog bouwde de Twentse textielfamilie Blijdenstein haar buitenverblijf ‘t Nije Huss’ op De Wilmersberg. De familie stond erom bekend haar huizen alleen te bouwen op de mooiste plekken van Twente. Dit is de plek waar de Blijdenstein’s vele gasten ontvingen, met warme chocomel en een pannenkoekje. Met veel liefde zetten Boudewijn en ik, samen met ons team van 100 collega’s, die traditie voort in de historische villa. Of je nu cultuurliefhebber bent, levensgenieter of liever de natuur intrekt, bij De Wilmersberg kun je volop actief zijn of in alle rust ontspannen. Maar vooral genieten, alleen of met elkaar. Reizigers van Tripadvisor verkozen De Wilmersberg tot één van de 10 beste hotels van Nederland. Bovendien is ons hotel, met Green Key Goud, één van de meest duurzame hotels van Nederland.

Het hotel beschikt over 59 kamers, een restaurant (onder leiding van gepassioneerde chef-kok Ronald Bor), lounge, het mooiste terras van Overijssel, een binnenzwembad, fitness en Wellnessboutique met sauna’s, Turks stoombad en beautysalon. Daarnaast zijn er diverse vergader- en feestzalen.

Bij De Wilmersberg is het alle dagen van de week 100% vakantie :-).

www.wilmersberg.nl